درباره ما




بنیانگذار جمهوری اسلامی ؛ حضرت امام خمینی (قدس سره) درباره سنّت قرض‌الحسنه در جمع برخی از مدیران صندوقهای قرض الحسنه (21 خرداد 1359) فرمودند : قرض‌الحسنه از اعمال بسیار خوب است و بهتر از (انفاق و) همین طور پول دادن است، شاید یکی از نکته‌هایش این باشد که قرض‌الحسنه فعالیت به دنبال دارد و پول دادن مجّانی شاید گدا درست کردن باشد، کسی که قرض می‌کند، به فعالیت می‌افتد تا در وقت خودش بتواند قرضش را ادا کند و با مازادی که پیدا کرده به کار خود ادامه دهد، ولی آن کس که کنار کوچه نشسته و از مردم چیز می‌خواهد، هیچ وقت در فکر این نیست که کاری بکند؛ برای این که دیگر کسی نمی‌تواند از او مطالبه کند.

گزیده ای از بیانات مقام معظم رهبری:

در دیدار جمعی از مسئولان نهادها و سازمان‌های خدماتی و حمایت‌کننده از مستضعفان و محرومان در حمایت از صندوقهای قرض الحسنه (12 مهرماه 1368) :

" صندوقهای قرض‌الحسنه، یکی از نهادهای اسلامی اصیل هستند . صندوق قرض‌الحسنه، یک عمل اسلامی و یک حسنه است و اگر کسی به انجام این کار اقدام کند و نیت خیر داشته باشد، در صورتی که سودجویی نخواهد بکند و از روشهای غلط استفاده نکند (که شنیدم در گوشه و کنار، بعضی از صندوقها این کارها را می کنند و صندوقهای قرض‌الحسنه را بدنام می کنند)، یکی از حسنات و انفاقهای بزرگی است که کسی انجام می دهد. این کار را دنبال کنید.
تشکیل صندوق قرض‌الحسنه، کار بسیار خوبی است. البته، بعضیها موافق نیستند؛ ولی ما موافقیم و وجود این صندوقها را مفید میدانیم. هیچ مشکل اقتصادی هم بر تشکیل صندوقهای قرض‌الحسنه مترتب نیست که بعضیها می آمدند و میگفتند فعالیت این صندوقها تورم‌زاست و از این قبیل. نه تورم‌زاست و نه مشکل اقتصادی ایجاد می کند؛ بلکه چیز بسیار خوبی است. تورم را بانکها - که در صورت نیاز و احتیاج، مجبورند نشر اسکناس بکنند - به طور ناگزیر ایجاد میکنند، نه صندوقهای قرض‌الحسنه که پول انبوه و انباشته‌یی را از دست صاحبش می کشند و در این‌جا میگذارند و به صد نفر آدم محتاج میدهند. او هم اگر دستش بود، از این پول استفاده میکرد و آن را به گردش می انداخت، این بیچاره هم از آن پول استفاده می کند و مریضش را می‌برد و درمان میکند، یا برای زمستانش آذوقه‌یی می خرد، یا لباس شب عید بچه‌هایش را تأمین می کند. از لحاظ موازین و معیارهای اقتصادی، هیچ اشکالی ندارد و اصلاً مشکلی ایجاد نمی کند؛ بلکه علاوه بر سد فقرِ فقرا و مستمندان در محدوده‌ی خود، در جامعه خیر هم ایجاد می کند. "

مؤسس صندوق قرض الحسنه حضرت علی اکبر (ع) و سرپرست و مدیریت هیأت حضرت امامزاده علی اکبر (ع) کاشمر

حاج سید حسن فاطمی
حاج آقا بزرگ فاطمی
حاج سید حسین فاطمی

هیأت حضرت امامزاده علی اکبر (ع) شهرستان کاشمر بدست سلاله حضرت فاطمه (ع) ؛ مرحوم حاج آقا بزرگ فاطمی بنیانگذاری شد و به عنایت آن امامزاده والا مقام با قدمتی 90 ساله در ادامه فعالیت های فرهنگی و اجتماعی خود با مدیریت آقای حاج سید حسن فاطمی بنام حضرتش در کنار تاسیس مجمع خیرین هیأت و هدایت افکار عمومی به سمت امور خیریه و باقیات الصالحات بویژه جایگزینی و خرید تجهیزات بیمارستانی و مصارف عام المنفعه بجای هزینه های غیر ضروری اطعام مراسم ترحیم ، توزیع سبد های کالا طی چند مرحله (عید نوروز ، ماه مهر ، عید قربان ، ماه رمضان و ... ) بین نیازمندان واقعی و نیز تاسیس باشگاه ورزش باستانی در طبقه تحتانی هیأت در جهت معنویت روح و سلامت جسم جوانان تاسیس آموزشگاه وابسته به هیأت واقع در ضلع شرقی حسینیه ، که در آن دانش آموزان زیادی مشغول به تحصیل علم می باشند و سرانجام با تحقیق و بررسی و مشورت با افراد مطلع و مراجع ذی صلاح درسال 1376 در اقدامی خیر خواهانه صندوق قرض الحسنه حضرت علی اکبر (ع) را در ضلع شمالی هیأت تاسیس نمودند تا به پشتوانه اعتماد مردم و نیکوکاران ، مشکلات زیادی از افراد گرفتار و نیازمند را کم یا مرتفع نمایند که به لطف حضرت حق تعالی روزانه بطور متوسط با مراجعه حدود 2000 نفر نسبت به رفع مشکلات آنان اقدام می گردد.
امید داریم که با عنایات الهی و توجهات ائمه معصومین بویژه حضرت علی اکبر (ع) در بسط و گسترش به سمت نیکوی قرض الحسنه گامهای بیشتری برداریم.